Кафето помага за свалянето на килограми

Американски учени потвърдиха отдавна разпространената теория, че кафето помага при отслабване, пише в. “Дейли мейл”.

Специалистите от Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс, откриха, че горещата напитка действа противоположно на канабиса, след като анализираха ефекта и на двете върху 47 души.

Диетата с черен пипер е най-бързият метод за отслабване

Пушачите на марихуана огладняват и посягат към шоколада, тъй като психоактивното вещество засяга части от мозъка, свързани с апетита. Кафето, от своя страна, има обратния ефект, и потиска глада.

Предходни изследвания показаха, че две чаши кафе на ден, след спазването на диета, поддържат теглото. В новото проучване, експертите установили, че кафето помага при отслабване не само като ускорява метаболизма, а и като потиска желанието за хранене.

Вижте как кафето помага в борбата с килограмите

За целите на труда си, учените помолили участниците да се въздържат от горещата напитка един месец, на втория месец да пият по четири чаши на ден, а на третия – по осем. По време на експеримента били измервани стотици биологични показатели в кръвта на хората.

Как правилно да пием кафе сутрин

В препоръките си от 2015 г. от Европейския орган по безопасност на храните съветват възрастните да консумират до 400 милиграма кофеин на ден.

Бременните жени трябва да не превишават границата от 200 милиграма. При по-големи количества съществува риск от здравословни проблеми, включително тревожност и сърдечна недостатъчност.